BIKE HOSPITAL & DYNOBANK - INJECTIE TUNING SYSTEMEN -  WAT IS AFSTELLEN - WANNEER AFSTELLEN - DYNOMETING LEZEN - KOPPEL, PK, FOOTPOUND EN NM -  ERVARINGEN VAN KLANTEN
 

DYNOBANK SINDS 1996


Bike Hospital was in 1996 als één van eerste in Nederland met een testbank.Toen H-D in 2004 enkel nog injectiemodellen ging leveren hebben wij onze dynobank uitgebreid om injectiemotoren goed te kunnen afstellen. Marcel is naar S&S en ThunderMax gegaan om zijn tuning certificaten te halen. We hebben al heel wat motoren op de dynobank afgesteld en durven wel te zeggen dat we heel veel ervaring hebben met het afstellen van Harley-Davidson motoren. Het afstellen van je motor komt niet alleen het vermogen ten goede,  maar ook het verbruik en soepelheid van je motor.


MET WELKE INJECTIE TUNING SYSTEMEN WERKEN WIJ?

We kunnen de volgende systemen leveren en voor je afstellen:
ThunderMax, Dynojet power vision, Diag 4 tune, Direct link, Don (zijn we nog naar aan het testen), Screaming Eagle Pro Tuner (niet meer leverbaar) Niet alle modellen van screaming eagle worden meer ondersteund.

Andere systemen werken wij niet mee omdat deze geen goede resultaten opleveren.

HOE KIES JE EEN INJECTIE TUNING SYSTEEM?


Standaard levert Harley -Davidson de motor af met een injectiemodule die geblokkeerd is i.v.m. de emissie-eisen. Door de blokkade kan de motor niet afgesteld worden.
Je hebt dus altijd een systeem nodig die deze blokkade opheft waardoor we de afstelling kunnen aanpassen.

Nieuwe module:
By ThunderMax wordt de module van Harley-Davidson volledig vervangen voor een nieuwe module waarbij je de aangepaste afstelling (MAP) in de nieuwe module aanpast.
ThunderMax heeft als bijkomend voordeel dat het een closed loop systeem is waarbij het systeem zichzelf 20% kan corrigeren. Dat zorgt dat de afstelling ten alle tijden optimaal is.

Flash modules:
De andere systemen zijn flash modules waarbij je een aangepaste afstelling (MAP) in de originele module programmeert.
Deze systemen zijn qua werking nagenoeg gelijk. De voorkeur van de systemen ligt bij diegene die de motor tuned.
Zoals al eerder aangegeven werken wij niet met andere systemen omdat deze geen goede resultaten geven.
WAT IS AFSTELLEN?

Bij afstellen ga je de brandstof lucht verhouding optimaliseren om een goed en soepel lopende motor te krijgen. Bij een juiste afstelling loopt je motor minder warm en voorkom je motorschade.

WANNEER STEL JE EEN MOTOR AF?

Een motor stel je af zodra je iets aan de motor verandert dat invloed heeft op de luchtdoorstroming van je motorblok zoals uitlaat, luchtfilter, nokkenas etc.
Heb je een niet soepel lopende motor? Dan kan de afstelling van de motor niet juist zijn en adviseren we je de motor een keer te laten afstellen.