BIKE HOSPITAL & HYPERPRO - HYPERPRO VERING - HYPERPRO SCHOKDEMPERS


BIKE HOSPITAL & HYPERPRO


Als Technische Harley-Davidson Service wil je natuurlijk goede vering kunnen aanbieden aan de klant.
Een goede vering vertaalt zich naar een kortere remweg, makkelijker bochten rijden, comfortabeler, strakker rijden, ook met iemand achterop. En vooral een totaal gevoel van vertrouwen met de motorfiets.
Daarom zijn wij al jaren aan Hyperpo verbonden en vanaf april 2017 ook officieel Hyperpro HD Service dealer

HYPERPRO VERING

De vering van een motorfiets komt diverse situaties tegen en moet deze zo goed mogelijk verwerken.  De eerste helft van de veer is soepel en reageert flexibel om kleine hobbels en onregelmatigheden te absorberen. Wanneer de veer verder wordt ingedrukt, wordt deze stugger om ervoor te zorgen dat grote hobbels en gaten in het wegdek de schokbreker niet laat doorslaan. Vanwege kostenbesparing worden motorfietsen tegenwoordig veelal uitgerust met lineaire veren. Hierbij kost het indrukken van de eerste helft van deze veren evenveel kracht als het indrukken van de 2e helft van deze veren. Het resultaat is dat de veer in feite stug is bij aanvang en te soepel op het einde.

 Hyperpro  maakt progressieve veren, waarbij de veer bij aanvang makkelijk en comfortabel aanvoelt en bij verdere druk de kracht van de veer geleidelijk oploopt naar een stugge veer.

De voordelen van Hyperpro veren:

 • kortere remafstand
 • betere balans in de motorfiets
 • comfortabel rijden, zelfs met een passagier
 • makkelijk bochten maken
 • direct verbeterde bandentoestand
 • meer grip op droog of nat wegdek
 • meer vertrouwen, maakt dat u comfortabeler en/of sneller rijdt
 • algemeen gevoel van vertrouwen in de motorfiets
 • VEILIGHEID en CONTROLE

Het gebruik van goede vering en demping geeft meer veiligheid op de motorfiets en het is een van de goedkoopste manieren om uw motorfiets te verbeteren!


VOORVORKVEERSET

De voorvorkveer Set is ontworpen om de maximale voorvork slag te gebruiken onder zwaar remmen zonder dat de grip wordt verstoord. De Hyperpro progressieve veer set wordt compleet geleverd met vorkolie en volledige montage-instructies. We kunnen de set natuurlijk ook voor je monteren.

ACHTERSCHOKBREKER VEERSET

De Hyperpro progressieve achterveer is ontworpen om geleidelijk de motorkracht naar de weg te geleiden tijdens dat je jouw motor aan het besturen bent. Dit geeft  meer stabiliteit en dit vermindert in sterke mate de bandslijtage. Het absorbeert de onregelmatigheden in de weg en het bespaart u van het raken van de drempel wanneer u bagage of passagiers meeneemt. Wij leveren een specifieke achterveer die past op uw OEM schokbreker. In dit geval, wanneer de schokbreker nog steeds demping geeft en niet lekt, kunt u de normale ‘zachte’ veer vervangen door een progressieve achterveer van Hyperpro. Achterveren zijn verkrijgbaar in de kleuren Hyperpro paars en zwart.

COMBISET

Het combineren van de kwaliteiten van de voor- en achterveerkit, samen met het hele vering en demping handboek, zorgen ervoor dat de Hyperpro Combiset de meest kosteffectieve vering en demping verbetering is die beschikbaar is voor uw motorfiets. Met deze combinatie behaalt u een upgrade van uw vering en demping die kan oplopen tot 80%, en dat is haalbaar. Om de andere 20% te behalen raden wij de Hyperpro schokbrekers aan


HYPERPRO SCHOKDEMPERS

Bij een nieuwe standaard Harley-Davidson is een compromis gemaakt tussen comfort, wegligging en kostenbesparing. Dat is een groot nadeel want de grip van de banden wordt daardoor slechter en dat is wel zo belangrijk.

Hyperpro heeft haar eigen schokbrekers ontworpen en gefabriceerd, omdat ze geloven en er zelfs van overtuigd zijn dat er ruimte is voor verbetering. Het laatste type schokbreker is de schokbreker Type 463. Zij garanderen kwaliteit, omdat deze schokbreker binnen het bedrijf wordt gefabriceerd. De vele lichtgewicht aluminium onderdelen worden ook in eigen fabriek CNC bewerkt. Zij gebruiken nooit (meer kwetsbare) gegoten onderdelen voor de producten. Maar hoe weet een rijder dat deze schokbreker beter is? De lengte van de Hyperpro schokbreker is makkelijk verstelbaar en heeft de mogelijkheid van een hydraulisch verstelbare voorspanning. Bovendien is de ingaande en uitgaande demping compleet verstelbaar voor zowel lage als hoge dempersnelheden.

De Hyperpro schokbreker is uitgerust met de volgende technieken:

 • Constructie van hoge kwaliteit; een zuigerstang en zelfinstellende lagers
 • Radiale zuiger; deze zuiger met een rechte stroom en voorspanning via een ontbranding in de olieruimte staan garant voor een optimale reactie
 • 7075 T6  Aircraft Aluminium
 • Anti-Block Systeem; een apart drukventiel voorkomt een hydraulische-lock van de schokbreker
 • Anti-Fading Damping Systeem; vanwege de aluminium zuiger en de stalen buis ontstaat er geen slijtage in het dempsysteem wanneer de temperatuur van de olie stijgt
 • Uitgaande demping compressie verstelling: 50/30 clicks
 • Preloadring met verstelbare veervoorspanning
 • Hyperpro’s progressieve of lineaire veer op aanvraag
 • Maximaal te combineren; door het modulaire systeem is het mogelijk om alle onderdelen te vervangen